Kako izraditi zidnu svjetiljku od okvira za slike

Kako izraditi zidnu svjetiljku od okvira za slike

Trebate noćnu svjetiljku a nemate mjesta na noćnom ormariću?
Izradite je sami od okvira za fotografije u par jednostavnih koraka…

Za izradu svjetiljke trebat će vam :
okvir za fotografije, led lampice, samoljepljiva folija, indigo papir, akrilna boja sa efektom mraza, akrilna boja, spužvice, bušilica, odvijač, škarice, skalpel, ravnalo, olovka

PRVI KORAK : Nanošenje boje sa efektom mraza

Rastavite okvir, izvadite staklo i očistite ga sredstvom za čišćenje stakla. Koristeći spužvicu lagano „tufkajući“ nanesite akrilnu boju sa efektom mraza na staklo na stranu koja će biti okrenuta na stražnju stranu okvira, pazeći da boju nanesete ravnomjerno. Pustite da se osuši prema uputstvima proizvođača. Funkcija boje sa efektom mraza je da nam “zamuti” staklo i da stvori podlogu za akrilnu boju kako bi se ona što bolje primila na staklo.

DRUGI KORAK: Nanošenje akrilne boje
 

Nakon što se boja sa efektom mraza dobro osušila (postaje prozirna), na nju spužvicom nanesite akrilnu boju. Ja sam koristila Ivory bijelu, a vi možete koristiti čisto bijelu ili neku drugu nijansu prema želji. Ostavite da se suši 24 sata kako bi postala što otpornija na mehaničke udarce.

 

 

TREĆI KORAK: Izrada slova

Izaberite željeni tekst, odredite font slova vodeći računa o veličini okvira i ZRCALNO ga isprintajte na papir. Na stražnju stranu samoljepljive folije položite indigo papir a na njega papir sa isprintanim tekstom. Sve učvrstite ljepljivom trakom. Olovkom iscrtajte rubove slova, možete si pomoći ravnalom.

 

 

ČETVRTI KORAK: Izrezivanje i ljepljenje slova

Pomoću skalpela i škarica izrežite slova iz samoljepljive folije i zaljepite ih na staklo na stranu koja će biti okrenuta prema van (obojana strana stakla treba biti na stražnjoj strani okvira)

 

 

PETI KORAK: Montaža LED lampica

Staklo sa stražnje strane zaštitite papirom kako pri montaži ne biste oštetili boju, odredite raspored led lampica a zatim krenite sa montažom . Na mjestu gdje izlazi električni kabel pomoću bušilice probušite rupu i provedite kabel.

 

 

Smjestite zidnu lampu na željeno mjesto i upalite svijetlo!

No Comments

Post A Comment