Preuređenje stolića sa mramornom pločom

Preuređenje stolića sa mramornom pločom

Mramor suvereno vlada interijerima već par godina a ovo je priča o stoliću kojeg sam sasvim slučajno pronašla na krupnom otpadu…”

Već sam vam ranije pisala o mojoj ljubavi prema mramoru koji se pojavio kao trend još u 2016. godini a taj trend traje još i danas. I dugo sam si željela stolić sa mramornom pločom, razmišljala o svim mogućim opcijama za dnevni boravak ali nikako odlučiti kakav, koji model, kupiti ga ili dati izraditi? I onda sam ga sasvim slučajno, krajičkom oka zapazila, odbačenog sa strane na krupnom otpadu. Mana mu je bila što je ploča na njemu pukla ali je imao savršen oblik, kombinaciju metala i mramora, upravo ono što sam željela. Pa s obzirom da su makeoveri moja velika ljubav i strast, zasukala sam rukave i bacila se na preuređenje.

Ovako je stolić izgledao prije makeovera sa zahrđalim metalnim postoljem i pločom koja nije baš izgledala nešto ali je imala potencijala…

Prije ljepljenja ploče, metalno sam postolje pobrusila i obojila crnom bojom.

 

Za ljepljenje ploče koristila sam dvokomponentno ljepilo koje ljepi praktički sve.

Pomiješala sam dvije komponente i nanijela ga špahtlicom između dviju ploča. Kupila sam ljepilo koje se ne suši trenutno kako bih imala dovoljno vremena da obrišem višak ljepila koji obično iscuri

Nakon što sam sve dobro spojila, dodatno sam stegnula ploče gurtnom i opteretila knjigama da dobro pritisnu ploču

 

S obzirom da je manjih dimenzija pokazao se praktičan za više mogućnosti, i kao glavni, i kao priručni stolić. Koristim ga često za izlaganje različitih dekoracija i sve kombinacije jako lijepo pašu. A najvažnije od svega je da je funkcionalan i super mi dođe kada dođu gosti i na njega mogu staviti sve ono što ne stane na uobičajen stolić za dnevni boravak.

Ovo je stolić nakon preuređenja, stiliziran u više kombinacija

No Comments

Post A Comment