Preuređenje stare vitrine (VIDEO)

Preuređenje stare vitrine (VIDEO)

Preurediti ili ne stari komad namještaja, dvojba je koja često muči mnoge od nas. Ima li smisla uložiti trud, vrijeme i novac u makeover ili jednostavno kupiti nešto novo?

Vitrina prije preuređenja

 

Vitrinu sam pronašla početkom 2012. godine na selu kod mamine tete i planirala je preurediti vrlo brzo. Ali to “brzo” potrajalo je skoro 6 godina jer je vremena i mjesta gdje ju smjestiti uvijek falilo. Ipak njena priča bila je toliko zanimljiva da je se nisam željela odreći tek tako.

Izradio ju je, krajem Drugog svjetskog rata,  seoski stolar a bila je namijenjena za držanje hrane u gostionici koju su vodili tetka i tetak moje mame. Dugo godina bila je dio inventara, dok naposlijetku gostionicu nisu zatvorili, a onda je nekim slučajem nažalost završila u sjeniku gdje smo je pronašli.

Zbog svega navedenog nije ni čudo da je bila u stanju kakvom je bila, ali isto tako nije naravno dolazilo u obzir da je bacimo.

 

Vitrina prije preuređenja

 

Proces preuređenja nije bio brz niti lagan! Trebalo je zamijeniti stara stakla novim, riješiti je crvića i nametnika iz drveta i podariti joj novo ruho koje će naglasiti njenu ljepotu i razdoblje iz kojeg dolazi. Zato je boja gotovo identična onoj kakva je nekad bila a umjesto drvenih polica stavila sam staklene i još dodala ogledalo u pozadinu te kotače za lakše pomicanje vitrine.

I sad na kraju ako me pitate je li se isplatilo uložiti trud i vrijeme u makeover, moj odgovor je DA! Apsolutno!

Dapače, postala je toliko upečatljiv detalj naše blagovaonice da je ne bih mijenjala za bilo koju drugu, novu vitrinu!

 

Kako je tekao proces preuređenja možete vidjeti u videu na linku…

https://www.youtube.com/watch?v=JJ1eFA90dlE[

 

Napišite mi, imate li i vi neki stari komad namještaja oko kojeg dvojite, preurediti ga ili ne?

Tags:
, ,
No Comments

Post A Comment