Kako obojiti zidne keramičke pločice

Kako obojiti zidne keramičke pločice

Zamjena keramičkih pločica mukotrpan je i skup posao koji zahtjeva pomoć stručnjaka i često ga želimo izbjeći. Postoji li način?

Naravno! Tajna je u samo jednom sastojku. Pročitajte kojem…

 

Za uspješno bojenje pločica potrebni su nam:

Dulux Trade Super grip primer, Dulux Trade Diamond Eggshell boja za zidove, Texo krep traka, zaštitna folija, posuda za boju, drška i spužvasti valjak, kist.

 

1. KORAK

Uobičajenim sredstvom za odmašćivanje dobro operite keramičke pločice i uklonite svu prljavštinu, masnoću i prašinu. Podloga mora biti čista i suha.

 

 

2. KORAK

Krep trakom zaštitite okolne površine koje ne želite obojiti, a na pod postavite zaštitnu foliju.

 

 

3. KORAK

Nakon što ste otvorili kanticu u kojoj se nalazi Super grip primer, dobro ga promiješajte uz pomoć špatule i izlijte u posudu za boju. Super grip primer je sredstvo koje se nanosi na problematične (neupojne) površine kao npr. metal, pločice i staklo kako bi stvorio kvalitetnu podlogu za boju koju zatim nanosimo na njega.

 

 

4. KORAK

Uz pomoć kista primerom prvo obojite fuge i kuteve, a zatim, koristeći spužvasti valjak, primerom premažite ostatak pločica. Ostavite da se suši 24 sata.

 

 

5. KORAK

Nakon što se primer osušio ponovite isti postupak sa bojom za zid i ostavite da se suši prema uputstvima proizvođača. Nakon što se osušio prvi sloj boje spremni ste za nanošenje drugog, završnog sloja boje. U slučaju da je podloga jako tamna, a boja kojom bojite površinu svijetla, po potrebi možete nanijeti i treći sloj boje. Kod odabira boja svakako izaberite onu koja je kvalitetna, periva i otporna na habanje kako bi vam boja što duže trajala.

 

 

SAVJET PLUS

Korišteni primer i boja za zid su na bazi vode stoga se pribor i ruke te eventualni tragovi boje po okolnim zidovima peru vodom dok je boja još svježa. Nakon sušenja boja je otporna na vodu i habanje.

 

SAVJET PLUS PLUS

Za bojenje podnih pločica i onih u kuhinji i kupaonici, nakon primera koristite boju na bazi alkida. Nemojte koristiti boju za zid jer je ona manje otporna na habanje od boja na bazi alkida (pribor se čisti razrjeđivačem).

1 Comment
  • Radomir Vidakovic
    Posted at 17:56h, 17 rujna Odgovori

    pozdrav!

    mislite li da se sa Dulux Egshell Diamond mogu obojiti i podne plocice u kupaoni?
    vidio sam kako se za podne preporuca Floorshield ali dolazi samo u kanti od 5L a meni treba mozda 1L 😕

Post A Comment